Zonnepanelen plaatsen op plat dak2023-09-28T12:28:31+02:00

Zonnepanelen plaatsen op plat dak

Een plat dak biedt veel mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Doordat je in de meeste gevallen zelf de richting kunt bepalen van de panelen, is het mogelijk om hier het meeste rendement uit te halen. Lees alles over zonnepanelen plaatsen op plat dak.

Hoe zonnepanelen plaatsen op een plat dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is een voordelige keuze en goed mogelijk. Het voordeel is hier dat het mogelijk is om zelf de stand te bepalen van de ligging van de panelen. Hierdoor kun het meeste rendement halen door ze in de perfecte stand te laten plaatsen.

Het installeren van de zonnepanelen wordt gedaan door onze installateurs. Zij zorgen voor de perfecte opstelling en zorgen voor voldoende ballast om de panelen te plaatsen. Met het ballast is het is het tijdens een zware storm vrijwel onmogelijk dat de panelen verplaatsen.

Voordelen en vragen op een rijtje

Wordt mijn huis meer waard met zonnepanelen?2021-05-20T12:02:34+02:00

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de waarde van uw woning; deze wordt namelijk meer waard. Dit heeft onder andere te maken met het groenere energielabel en de daardoor lagere maand lasten.

Stoot ik minder CO2 uit door het gebruik van zonnepanelen?2021-05-20T12:03:09+02:00

U stoot zeker minder CO2 uit door het gebruik van zonnepanelen. Zonne energie is namelijk ontzettend schoon! U stoot bijvoorbeeld geen broeikasgassen uit, in tegen stelling tot het gebruik van gas en kolen. Goed om te benoemen is dat zonnepanelen ook op verantwoorde manier worden geproduceerd. Dubbel groen dus!

Kan ik subsidie ontvangen voor zonnepanelen?2021-05-20T12:03:53+02:00

In sommige gemeenten kan u een subsidie ontvangen/aanvragen voor het investeren in zonnepanelen. U ontvangt deze subsidie omdat u bijdraagt aan het duurzaam opwekken van energie. Vraag naar de mogelijkheden bij uw gemeente!

Kan ik geld besparen met zonnepanelen?2021-05-20T12:05:43+02:00

Ja! U kunt geld besparen met zonnepanelen. De zon levert u ‘gratis’ energie. U heeft namelijk binnen enkele jaren al uw investering terug verdient! Dit betekend dat het laten plaatsen van zonnepanelen echt de investering waard is, en u uiteindelijk geld bespaart op uw energierekening.

Zonnepanelen Hendrik Ido Ambacht

De mogelijke opstellingen zonnepanelen plaatsen op plat dak

Er zijn verschillende opstellingen mogelijk wanneer er zonnepanelen op een plat dak geplaatst worden. Bij het bepalen van de opstellingen wordt er rekening gehouden met de hellingshoek en de afstand tot de dakrand.

Landscape opstelling: De landscape positie is de meest gebruikte opstelling voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak. De panelen worden gelegd in een hoek tussen 10 en 15 graden, waardoor ze ook zo min mogelijk wind vangen. Daarnaast staan ze met deze hellingshoek schuin genoeg

Portrait opstelling: Bij de portrait opstelling steken de panelen uit boven de dakrand. Hierdoor vangen ze meer wind waardoor de kans op verschuiven groter wordt. Er is dan ook meer ballast nodig om dit op te vangen.

Projecten

Meer informatie over zonnepanelen plaatsen op plat dak?

Heeft u een plat dak en wilt u hier zonnepanelen op plaatsen? Deno Service helpt u hier graag bij. Wij denken met u mee over de juiste opstelling van de panelen. Hierdoor bent u verzekerd dat u het meeste rendement uit de panelen kunt halen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte op. Dan vertellen wij u alles wat u moet weten over zonnepanelen plaatsen op plat dak.

Ga naar de bovenkant